Hvor ligger vi?

Sydlejren, Værløse Flyvestation

Staldhusene er en del af den nye bydel “Sydlejren” på den tidligere Flyvestation Værløse, der blev blev nedlagt for 10 år. Se præcist hvor vi kommer til at ligge, her på GoogleMaps (huset syd for markøren er blevet fjernet nu).

Vi kommer til at blive en del af et spændende område med masser af aktiviteter og dejlig natur.

Flyvestationen er nedlagt og den nye bydel er ved at vokse frem. Se TV2-Lorrys reportage fra Flyvestationen. Staldhusene kommer til at ligge lige ved siden af bofællesskabet Mageløse, som omtales i reportagen. (På kortet ovenfor går Mageløse stadig under sit gamle navn Gårdhavehusene).

Visioner for Sydlejren

Bydelen Sydlejren er i fuld gang med at blive bygget. Her kan du læse om Furesø Kommunes masterplan for området Sydlejren.

Du kan læse mere om planerne for hele Flyvestationens udvikling, som bl.a indeholder planer med museer, lækker asfalt til rulleskøjtning, mulighed for paragliding og meget mere her.

Staldhusene bliver en del af en overordnet grundejerforening der ejer og står for driften af Hangar 3, et fælleshus for hele sydlejren. Så ud over vores eget fælleshus i Staldhusene, har vi altså også adgang til et stort fælleshus for hele Sydlejren. Hangaren står færdigrenoveret og klar til brug af Sydlejrens beboere.

Ud over de mange nye boliger, skal der også opføres en stor integreret daginstitution med både vuggestue og børnehave. Institutionen kommer til at ligge på grunden lige overfor Bofællesskabet Staldhusene.

Et kendetegn for Sydlejren er det gamle kontroltårn, som Staldhusene kommer til at ligge cirka 100 meter fra.

Vi holder informationsmøde ude på grunden, sommeren 2018