Hvor ligger vi?

Sydlejren, Værløse Flyvestation

Staldhusene er en del af den nye bydel “Sydlejren” på den tidligere Flyvestation Værløse, der blev nedlagt for 10 år. Se præcist hvor vi kommer til at ligge, her på GoogleMaps.

Vi er en del af et spændende område med masser af aktiviteter og dejlig natur.

Flyvestationen er nedlagt og den nye bydel er ved at vokse frem. Se TV2-Lorrys reportage fra Flyvestationen. Staldhusene ligger lige ved siden af bofællesskabet Mageløse, som omtales i reportagen. (På kortet ovenfor går Mageløse stadig under sit gamle navn Gårdhavehusene).

Visioner for Sydlejren

Bydelen Sydlejren er i fuld gang med at blive bygget. Her kan du læse om Furesø Kommunes masterplan for området Sydlejren.

Du kan læse mere om planerne for hele Flyvestationens udvikling, som bl.a indeholder planer med museer, lækker asfalt til rulleskøjtning, mulighed for paragliding og meget mere her.

Staldhusene bliver en del af en overordnet grundejerforening der ejer og står for driften af Hangar 3, et fælleshus for hele sydlejren (den røde bygning længst til venstre på billedet ovenfor). Så ud over vores eget fælleshus i Staldhusene, har vi altså også adgang til et stort fælleshus for hele Sydlejren. Hangaren er fortsat i gang med at blive renoveret.

Ud over de mange nye boliger, er der også blevet opført en stor integreret daginstitution, der stod klar December 2020 med både vuggestue og børnehave. Institutionen ligger på grunden lige overfor Bofællesskabet Staldhusene.

Et kendetegn for Sydlejren er det gamle kontroltårn, som Staldhusene kommer til at ligge cirka 100 meter fra.